Bestemmingen,  Reisinspiratie,  Reistips

Amalfi: een droom in Italië

Je moet er een paar euro voor over hebben maar dan heb je ook wat. Een plekje aan de amalfikust van Italië. Levendige havenstadjes, het eiland Capri, witte dorpjes. Amalfi heeft het allemaal. Wist je dat het een van de rijkste streken van Italië is? Veel restaurants met een Michelinster en vijfsterrenhotels. Waarom je er dan toch naar toe moet gaan, ook al ben je niet superrijk? Dat lees je hier!

Je hoeft ‘t niet gek te maken

Het jetset leven kun je in Amalfi zeker meemaken. Maar wil je graag niet zo diep in de buidel tasten en wel genieten van het mooie Italië? Maak het dan gewoon niet al te gek. In Amalfi liggen namelijk ook prima hotels die drie of vier sterren hebben. De strandbedjes zijn vaker verhuurd van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Maar met een handdoekje op het strand is natuurlijk ook niets mis! 

Wat zouden wij aanraden?

In Amalfi kun je.. hoe kan het ook anders: heerlijke pizza’s eten! En deze pizza’s hoeven natuurlijk echt geen 1000 euro te kosten. Ga op zoek naar een pizzeria waar de inwoners graag komen. Reken er maar op dat je hier een pizza kan eten voor 3,5 euro. Als dat niet goedkoop is? In Positano kun je heerlijk op het terras zitten. Bestel hier een Martini Bellini en je bent een echte Italiaan. 

Citroenen plukken 

Amalfi staat bekend om zijn citroenen. Dus hoe leuk is het om naar een plek te gaan waar ze Limoncello maken en zelf de citroenen te plukken? Daar waar de locals wonen, daar kun je de beste limoncello krijgen, en pasta en italiaanse wijn.. Nu alweer zin om terug te gaan naar Italië! Nog even over die limoncello. Kijk wel even of je de echte koopt, in de toeristenwinkels in het veelal alcohol met aroma’s van citroen. Bij de locals kun je de echte limoncello proeven. Reken er maar op dat die mega lekker is! 

Reacties uitgeschakeld voor Amalfi: een droom in Italië