Koffer-Inpakken-Wehearttravel
Inpakken

Je koffers zo praktisch mogelijk inpakken

Op vakantie gaan is heerlijk, maar veel mensen vinden het inpakken een stuk minder leuk. Inpakken kost stiekem nog best veel tijd en spoed is zelden is goed. Je zal maar je paspoort of oplader vergeten. Veel spullen kun je op vakantie wel opnieuw kopen, maar toch. Het is fijn als je alles bij hebt. In dit blog lees je diverse tips die jou gaan helpen bij het inpakken van je koffer.

Waardevolle spullen in handbagage

Bij het inpakken van je koffer kan je beste je waardevolle spullen zoals je laptop en geld in je handbagage meenemen. Op deze manier heb je het bij de hand en voorkom je dat je je bagage kwijt raakt. Het komt jaarlijks nog erg vaak voor dat koffers kwijt raken. Om dit te voorkomen kun je je belangrijke spullen het beste dicht bij je houden in je handtas of rugzak.

De juiste adapter meenemen

Een veel gemaakt fout is het meenemen van de verkeerde adapter voor het opladen van bijvoorbeeld je mobiel. Niet alle stopcontacten in het buitenland zijn hetzelfde als bij jouw thuis. Iedere werelddeel heeft een ander type stekker. Koop daarom een adapter die de juiste stekkers bevat voor alle werelddelen. Op deze manier kan je altijd je mobiel opladen.

Ruimte besparen door kleding op te rollen

Deze tip zal je vast wel vaker gehoord hebben, maar het werkt echt. Door je kleding op te rollen, bespaar je een hoop ruimte en kun je meer spullen meenemen. Ook kreukt je kleding een stuk minder snel, wanneer je je kleding oprolt. Zeker een tip om uit te proberen!

Stabiel koffer

Nu je weet hoe je het beste je spullen kan meenemen is het tijd om je koffer praktisch in de delen. Je kent het probleem vast wel: er loopt iemand lichtjes tegen je koffer aan en je koffer valt gelijk om. Dit komt doordat je de zware spullen vooral boven in je koffer plaatst. Hierdoor is je koffer uit balans en kan je koffer dus gemakkelijk omvallen. Plaats daarom de zwaardere spullen onder in koffer om te voorkomen dat je koffer omvalt.

Pillendoosje voor sieraden

Kleine sieraden kun je beste meenemen in een pillendoosje. Een pillendoosjes heeft allemaal kleine vakjes, waar je je sieraden makkelijk in kan verdelen. Op deze manier voorkom je dat na de vlucht al je sieraden in de knoop zitten, omdat je ze allemaal samen in een bakje hebt gedaan.

Ruimte vrijlaten

Veel mensen pakken hun koffer zo vol dat de koffer nog maar net dicht gaat. Hier is niets mis mee, maar als je nog wilt gaan shoppen, is het toch nog handig om wat ruimte vrij te laten om je gekochte spullen mee te kunnen nemen naar huis. Het zou toch zonde zijn als je je gekochte spullen moet achterlaten of moet bijbetalen.

Reacties uitgeschakeld voor Je koffers zo praktisch mogelijk inpakken