Wehearttravel-Costa-Rica-Reisroute
Bestemmingen,  Reistips,  Voorbereiding

De ultieme reisroute door Costa Rica

Ben je een reis aan het plannen door Costa Rica? Dan wil je vast wilde dieren spotten, de jungle in, ruige stranden bezoeken en lekker actief zijn. Costa Rica heeft het allemaal te bieden. Er zijn dan ook ontzettend veel mooie plekken die je eigenlijk allemaal gezien moet hebben. Het kan daarom ook erg moeilijk zijn de perfecte reisroute samen te zetten. Want welke nationale parken zijn nou het mooist en welke strandbestemmingen zijn het leukst? Je leest het hieronder!

San José

San José is de hoofdstad van Costa Rica en waarschijnlijk het startpunt van je reis. Helaas is San José geen leuke stad en ons advies is dan ook om er niet te lang te blijven hangen. Natuurlijk wil je na je vlucht wel even bijkomen van de reis in een van de vele hotels. Het zijn vaak simpele kamers, maar je hebt wel alles wat je nodig hebt.

La Fortuna & Arenal vulkaan

In La Fortuna start je reis meteen goed. Hier vind je de beroemde vulkaan Arenal, heerlijke hot springs en de mooiste hangbruggen in de jungle. La Fortuna ligt letterlijk naast de vulkaan en dat zorgt voor de meest prachtige uitzichten. Je kan er mooie wandelingen maken in het nationale park, een 70 meter hoge waterval bezoeken, ontspannen in de hot springs midden in de natuur en nog veel meer.

Monteverde

Via een slingerende weg door de bergen gaat de reis verder naar Monteverde. Hier vind je een nevelwoud en je kan er vele outdoor activiteiten ondernemen waarvan het ziplinen misschien wel de meest indrukwekkende is. Je vliegt met een snelheid tot wel 70 kilometer per uur over de toppen van de jungle en dwars door de wolken op een hoogte van soms wel meer dan 1 kilometer. Daarnaast kun je deze mooie ervaring afsluiten met de wereldberoemde Tarzan Swing.

Santa Teresa

Na een paar dagen lekker actief te zijn geweest is het tijd voor een rustige bestemming. Santa Teresa is een heerlijke bestemming door de relaxte vibe, waanzinnige stranden en leuke hotspots. Het ligt verstopt in het zuiden van Nicoya. Dit schitterende schiereiland is uniek doordat het een zogenaamde Blue Zone is. Dit zijn zeldzame regio’s waar mensen opvallend veel gezonder en vooral langer leven dan op andere plekken ter wereld. Santa Teresa is perfect om lekker een paar dagen te ontspannen zonder massatoerisme.

Manuel Antonio

Dit is net even een ander nationaal park dan de rest omdat je hier niet alleen komt om te wandelen, maar juist voor de ontspanning. In Manuel Antonio National Park vind je namelijk een van de mooiste stranden van Costa Rica. Dat in combinatie met alle dieren die je hier kan spotten maakt dit een plek waar je je makkelijk een hele dag kan vermaken.

Puerto Viejo

Waarschijnlijk wil je jouw reis afsluiten op een relaxte strandbestemming en Puerto Viejo is daarvoor perfect. Dit is één van onze favoriete plekken in Costa Rica. Hier vind je paradijselijke stranden die je op je gemak kan verkennen door een dagje een fiets te huren. Het is een typisch laid back stadje aan de Caribische kust. 20 kilometer van Puerto Viejo ligt het Cahuita National Park. Dit park is een stuk minder druk bezocht dan de meeste parken in Costa Rica, maar zeker niet minder mooi. Zo kun je de reis toch nog afsluiten met een echte Costa Ricaanse activiteit!

Reacties uitgeschakeld voor De ultieme reisroute door Costa Rica