Wehearttravel-Inpakken-Tips-Backpack
Backpacken,  Inpakken,  Reistips,  Voorbereiding

Backpack inpakken: gebruik deze gouden tips

Voor het eerst je backpack inpakken kan best lastig zijn. Want wat neem je allemaal wel en niet mee? Misschien loop je de hele vakantie schoenen mee te sjouwen die je maar één keer gaat dragen of kom je er op reis achter dat je wel wat meer shirtjes mee had moeten nemen. Om dit te voorkomen gebruik je de volgende gouden tips!

1. Maak een inpaklijst

Een inpaklijst maken is een logische eerste stap voor het inpakken van je backpack. Doe voor het samenstellen van de reis bij ervaringsdeskundige kennis op. Denk hierbij aan vrienden, reisforums of blogs. Noteer hierbij wat je zowiezo nodig gaat hebben. Heb je bijvoorbeeld zowiezo een klamboe nodig of is een snorkel een echte must have. Er zijn ook handige websites waar je een standaard inpaklijst kunt maken en pas deze aan aan jouw reis. Bedenk na thuiskomst welke spullen overbodig waren en welke je gemist hebt. Noteer dit dan voor de volgende reis.

2. Overleg met reisgenoten

Ga je samen met anderen op reis? Bepaal dan van tevoren wie wat meeneemt en leen zo veel mogelijk aan elkaar uit. Het is namelijk echt niet nodig om twee waslijnen of twee dezelfde reisboekjes mee te nemen. Dit scheelt een heleboel sjouwen en zo help je elkaar ook nog eens een handje. Misschien kom je ook wel op nieuwe ideeën door je reisgenoten.

3. Stal je spullen uit

Leg voordat je begint met inpakken alles wat je eventueel mee wilt nemen op de vloer voor je neer. Zo zie je niet alleen welke kledingstukken je met elkaar kunt combineren, maar zo kom je er ook sneller achter welke spullen je beter thuis kunt laten, omdat ze dubbelop of overbodig zijn.

4. Organiseer je bagage

Dit is misschien wel dé ultieme inpaktip: verdeel je bagage! Het is fijn om je bagage op te delen in categorieën en deze in verschillende tassen te stoppen. Eén voor je kleding, één voor je schoenen, één voor je electronica, enzovoorts. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor stoffen tassen. Het voordeel hiervan ten opzichte van plastic tassen is dat ze niet zo snel kapot gaan, je kunt ze wassen en maken geen geluid. Wat tegenwoordig ook veel gebruikt wordt zijn zogenoemde packing cubes. Met deze handige tassen kun je je bagage organiseren en efficiënt en netjes opbergen.

5. Let op de volgorde

Begin niet willekeurig je spullen in de backpack te stoppen, maar denk vooruit. Wat heb ik wanneer nodig? Zegt het weerbericht dat het de aankomende dagen bloedheet wordt? Dan stop je die dikke trui en die lange sokken onderop. Wordt er een regenbui verwacht? Dan is het verstandig om je poncho of waterafstotende backpackhoes binnen handbereik te hebben in een van de zijvakjes of bovenop in het grote vak. Spullen die je niet zo vaak hoeft te gebruiken, zoals een EHBO kit berg je liever ook wat verder weg op.

Reacties uitgeschakeld voor Backpack inpakken: gebruik deze gouden tips