Wehearttravel-Voorbereiden-Reizen
Backpacken,  Reistips,  Voorbereiding

Zo ga je voorbereid op wereldreis

De knoop is eindelijk doorgehakt. Die wereldreis waar je zo lang van droomde gaat er eindelijk komen. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken als je voor een langere tijd van huis weg bent? Je leest het in dit artikel!

Locatie

Het is in eerste instantie belangrijk te beslissen waar je precies heen wilt. De vragen ‘wat wil je zien?’, ‘hoeveel plekken wil je bezoeken?’ en ‘heb je een of meerdere landen in gedachten?’ komen als eerste in je op. De beste tip is dan ook dat je met iedereen om je heen moet praten. Luister naar hun verhalen om te kijken of een bepaald land of continent je trekt en maak vanuit daar je beslissing. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel reisblogs die je op weg kunnen helpen in deze belangrijke beslissing.

Vliegticket

Wanneer je eindelijk te weten bent gekomen waar je naartoe wilt gaan, is de volgende stap om ten minste de eerste vlucht te boeken. Het is hierbij handig om bij meerdere bestemmingen een wereldticket te kopen. Hiermee kun je voor een bepaald bedrag bij een vliegmaatschappij vliegen over de hele wereld. Let er hierbij wel op dat je bij binnenkomst van sommige landen aan moet kunnen tonen dat je het land weer verlaat.

Verzekering

Als je het eerste vliegticket geboekt hebt, kunnen de voorbereidingen pas echt beginnen. Een belangrijke stap is de verzekering. Als aanvulling op je basisverzekering heb je een reisverzekering nodig en voor reizen langer dan 60 dagen heb je zelfs een ‘lang op reis‘ verzekering nodig. Je kunt ook kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Dit is vooral aantrekkelijk als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat.

Vaccinaties

Helaas bestaat de kans dat je een vervelende infectie oploopt. Vaccinaties kunnen zit helpen voorkom,en. Als je verzekerd bent voor vaccinaties wordt vaak een deel en soms zelfs het hele bedrag vergoed. Vaccinaties kunnen namelijk erg prijzig zijn. Maargoed, we hebben het hierbij natuurlijk wel om je gezondheid. Let er wel op dat je bepaalde vaccinaties een half jaar van te voren moet halen. Kijk daarom op tijd zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Inpakken

Vlak voor de reis begint moet er natuurlijk ook nog gepakt worden. Denk na of je een backpack gaat gebruiken of dat je alles in een koffer stopt. Voor meerdere bestemmingen raad ik aan een backpack mee te nemen. En wat neem je eigenlijk allemaal mee op wereldreis? Maak stapeltjes met kleding en pas alles alvast zodat je weet wat je bij elkaar kunt dragen. Hiermee voorkom je onnodig gesjouw van kleding en ben je ‘s ochtends minder tijd kwijt aan het uitzoeken van een outfit.

Reacties uitgeschakeld voor Zo ga je voorbereid op wereldreis