Reistips,  Voorbereiding

Alles wat je nodig hebt voor watersport

Ben jij een fanatieke watersporter? Met een eigen boot? Dan ben je vast en zeker vaak aan het klussen of bezig met je gear. Wij vinden watersport zelf ook geweldig, alleen heb je veel onderdelen nodig en materialen. In dit artikel gaan wij je vertellen welke onderdelen je nodig hebt en welke materialen van belang zijn.

Elektriciteit & Licht

Dit is natuurlijk van groot belang wanneer je weer bezig gaat met watersport. Je wilt namelijk niet meemaken dat wanneer je op een bootje vaart je geen verlichting hebt. Dit is namelijk enorm gevaarlijk. Je hebt vast wel eens verhalen gehoord dat een grote boot een kleinere boot niet heeft gezien, omdat deze geen verlichting had.

Naast licht is het ook belangrijk dat jij je accu en schakelaar op orde hebt. Zodra je dit niet hebt, kan het zo maar zijn dat je motor niet meer start. Daar sta je dan, van tevoren in gedachte dat je heerlijk op het IJsselmeer gaat varen. Het is dus heel belangrijk dat je dit allemaal op orde hebt. 

Instrumenten & Kompassen

Wat is er nou vreselijker dan op het water niet meer weten waar je bent en welke kant je op moet? Voor grotere boten is het van groot belang dat je in bezit bent van een goed kompas. 

Wat het meest belangrijk is tijdens het varen, is de veiligheid van je passagiers. Daarom is het van groot belang dat je in bezit bent van een rookmelder. Daarnaast is het voor sommige boten ook van belang om een koolmonoxidemelder te hebben. 

Tankmeter – Meten is weten is het bekende gezegde. Met een tankmeter houd je bij hoeveel benzine, diesel of water er nog in de boot zit. U wilt natuurlijk niet dat u stil komt te staan op het water. Naast tankmeters is een snelheidsmeter ook van belang, bij sommige gebieden heb je je aan maximale snelheden te houden. 

Naast de bovenstaande watersport onderdelen zijn er natuurlijk nog veel meer. Controle en stuursystemen zijn hiervan een voorbeeld. 

Het klinkt vrij logisch, maar stuursystemen dienen ervoor om je boot stuurbaar te maken en/of te houden. Hierbij valt te denken aan een stuurstang met bijbehorende koppelingen. Verder is een schakelkast/bedieningskast/afstandsbediening van belang. 

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Dat snappen wij, er zijn zoveel onderdelen en materialen die van belang zijn voor de watersport. Daarom raden wij je aan om een kijkje te nemen op de website!


Reacties uitgeschakeld voor Alles wat je nodig hebt voor watersport