Gezondheidszorg

Hoe zit het met mijn zorgverzekering op vakantie?

Gaat u misschien binnenkort op wintersport? Of wellicht lekker naar het warme weer toe in deze koude dagen. Dan is het van belang dat je verzekerd bent op de zorg. Maar hoe zit dit in het buitenland? Wat moet je allemaal weten. Dat gaat allemaal besproken worden in dit artikel. 

Ga je op vakantie?

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland, dan blijf je verzekerd voor de zorg. Alleen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Heb je een Nederlandse zorgverzekering? Dan heb jij een werelddekking. Wil jij weten wat de goedkoopste zorgverzekering is? 

Welke medische zorg je gaat krijgen, hangt af waar je op vakantie bent. En dus ook de vergoeding van zorgkosten hangt daarvan af. Het kan zijn dat je zorgverzekering kosten niet of nauwelijks dekt. Daarom heb je misschien een aanvullende verzekering of reisverzekering nodig.

Op vakantie binnen Europa?

Wanneer dit het geval is, is er een mogelijkheid om de Europese zorgverzekeringskaart aan te vragen. Met deze kaart krijg je gemakkelijker toegang tot medische voorzieningen in het buitenland. En daarbij is de kans kleiner dat je geld voor moet schieten. Bij een zorgverzekering jongeren, is dit zeer handig. 

Medische zorg in buitenland?

Wanneer je gebruikt maakt van kosten voor medische zorg in het buitenland, dan kan je mogelijk een vergoeding krijgen op grond van zorgverzekeringspolis. Het is dan van belang dat het gaat om zorg die niet kan wachten tot wanneer je weer in Nederland bent. Het valt nog wel onder het eigen risico. 

De vergoedingen die je krijgt in het buitenland kunnen nooit hoger zijn dan het bedrag wat je in Nederland in rekening zou mogen brengen. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer jij in het buitenland in een privékliniek wordt geholpen, je krijgt dan niet alles vergoed. 

Reacties uitgeschakeld voor Hoe zit het met mijn zorgverzekering op vakantie?