Wehearttravel-Alleen-Op-Reis
Reistips

Zo overtuig je je ouders dat je alleen op reis kan

Je hebt het reisvirus te pakken en je bent er klaar voor om alleen op reis te gaan. Helaas is er nog een klein probleempje: je ouders zijn het er niet helemaal mee eens en waarschijnlijk is dat nog licht uitgedrukt. Je zult ze moeten overtuigen dat je oud genoeg bent om alleen te reizen. Keihard gaan zeuren of boos worden helpt meestal niet en daarom moet je het op een andere manier proberen.

Begin met een luchtig gesprek

De eerste fout heb je waarschijnlijk al gemaakt. In een enthousiaste bui heb jij je ouders verteld dat je alleen wilt gaan reizen door een land wat in hun ogen onbekend en onveilig is. Het is slimmer om zo nu en dan gewoon eens te beginnen over reizen en een luchtig gesprek aan te knopen. Zo merken ze dat je interesse hebt en kunnen ze vast aan het idee wennen. Ook als je jouw ouders als hebt verteld dat je alleen naar een ver land wilt dan kan het handig zijn om dit te doen. Zo merken ze dat jouw idee om te reizen geen impuls was en het echt serieus is. Laat ze rustig wennen aan jouw idee om die ‘gevaarlijke’ wereld te gaan ontdekken.

Maak een plan

Een goede planning maakt dat krankzinnige idee al een stuk minder eng voor je ouders. Ook al wil je gewoon gaan en wel zien waar je uitkomt, maak toch een planning. je kunt hier altijd nog afwijken of het bij aankomst gelijk in de prullenbak gooien. Als je ouders weten wat je plannen zijn dan hebben ze een beter beeld bij wat je nu eigenlijk gaat doen en dat zal zeker helpen. Daarnaast moet je het natuurlijk ook kunnen betalen. Een makkelijke reden om jouw reisplannen van tafel te gooien zijn de hoge kosten. Laat je ouders daarom weten dat het ook op een goedkope manier kan door bijvoorbeeld in Azië te gaan backpacken. 

Alleen reizen

Reizen is altijd goed voor je, laten we dat voorop stellen. Je leert onderweg ontzettend veel over de wereld, over jezelf en over andere culturen. Ga voor jezelf eens na waarom je eigenlijk per se alleen wilt reizen en als je dit weet. Leg dat dan ook goed uit aan je ouders. Daarbij zijn er een heleboel redenen waarom alleen reizen in het speciaal goed voor je zal zijn. Op internet kun je er heel veel vinden.

Laat foto’s en video’s zien

Laat zo nu en dan eens wat zien van het land waar je naartoe wilt. Veel ouders die zelf nog nooit buiten Europa zijn geweest hebben een totaal ander beeld van verre landen dan jij hebt en waarschijnlijk kan je een stukje dat negatieve beeld vervangen door wat mooie foto’s te laten zien. Laat ze in ieder geval geen foto’s en video’s zien van ‘gevaarlijke’ dingen. Dus geen foto’s van een toffe bungeejump, een avondje stappen of het duiken met haaien. Laat vooral foto’s zien van mooie natuur en lachende locals.

Reacties uitgeschakeld voor Zo overtuig je je ouders dat je alleen op reis kan