healthy op reis
Reistips

Zo blijf je healthy terwijl je reist!

Je kent het gevoel vast wel. Voor de vakantie ben je lekker gezond bezig om er op vakantie goed uit te zien. Zodra je op het vliegtuig stapt begint het al moeilijk te worden. Daar gaan je goede voornemens als het om eten gaat. Wat lekkers tijdens de lange vliegreis, fastfood op het vliegveld van je tussenstop en eenmaal op vakantie al die lekkere gerechten van je favoriete keuken. Heerlijk, maar toch baal je er een beetje van. Gezond eten is soms nog niet zo makkelijk als het klinkt. Daarom in deze blog 4 tips waardoor iedereen gezond kan eten, ook als je op reis bent!

1. Vermijd vliegtuigvoedsel

Vliegtuigmaaltijden en snacks zijn niet alleen heel duur, maar ook ontzettend ongezond. Daarnaast vullen ze niet goed en heb je vrijwel altijd meteen weer honger. Er zijn twee andere opties, namelijk eten van thuis meenemen of op het vliegveld kopen. Bij de eerste optie kun je natuurlijk helemaal zelf kiezen wat je wil gaan eten. Je kunt hierbij denken aan vers fruit of een maaltijdsalade. Houdt er wel rekening mee dat je niet meer dan 100 ml vloeistof mee mag nemen en dat messen ook niet zijn toegestaan. Je kunt daarnaast dus ook eten kopen op het vliegveld. Het is vaak even zoeken om iets gezonds te vinden. Al die fastfoodketens zijn natuurlijk erg verleidelijk. Daarom is het misschien verstandiger zelf eten mee te nemen.

2. Houd je normale eetpatroon aan

Laat je niet verleiden door de flow van het land waar je bent. In het buitenland hebben mensen vaak compleet andere eetpatronen. Zo eten mensen in veel landen bijvoorbeeld vaak 2 of zelfs 3 keer warm op een dag. Of ze eten veel later op de avond. Soms zelfs na 11 uur. Het is natuurlijk lekker om de dagelijkse sleur even los te laten, maar voor je lichaam is het niet echt fijn als je opeens alles laat varen.  Probeer daarom op reguliere tijden te eten en niet teveel te snacken tussendoor.

3. Drink voldoende water

Vooral als je naar een warm land reist, is het heel belangrijk dat je voldoende drinkt. Door veel water te drinken voorkom je niet alleen uitdroging, maar heb je ook minder last van honger. Je hoofd krijgt namelijk hetzelfde signaal wanneer je trek hebt als wanneer je dorst hebt. Hierdoor voelt het soms alsof je honger hebt, terwijl je eigenlijk gewoon niet genoeg hebt gedronken. Houd er rekening mee dat je niet in alle landen kraanwater kan drinken en sla dus voldoende plastic flessen met water in bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Zorg er daarnaast altijd voor dat je ´s avonds een fles water naast je bed hebt staan zodat je in de ochtend direct kunt bijtanken.

4. Zoek uit waar je verse groenten en fruit kan kopen

Verse groente en fruit is echt een must als je gezond wil eten. In het buitenland kan je vaak makkelijk verse producten kopen bij de lokale groente- en fruitboer of de supermarkt. Probeer ook eens nieuwe exotische fruitsoorten die in Nederland niet verkocht worden. Je zult je verbazen hoe rijk de smaak is.

Reacties uitgeschakeld voor Zo blijf je healthy terwijl je reist!