Reistips

Geen groot budget, toch een mooie vakantie? Lees hier de tips

Afgelopen zomer hebben jullie weer een top vakantie gehad. Twee weken genoten van de zon, de cultuur en de mooiste stranden. Ieder jaar lijkt het mooier maar daarmee wordt het ook ieder jaar weer moeilijker om een mooiere vakantie te zoeken en te boeken. De mogelijkheden om ook verder van huis te gaan kijken worden steeds bereikbaarder. De reistijd wordt minder en voor de prijs hoef je het ook niet te laten. De uitdaging wordt steeds meer, hoe kun je voor hetzelfde budget ieder jaar een mooiere vakantie boeken? Met een beetje moeite is dit wel haalbaar.

De beste prijs

Als je je budget vastgesteld hebt, begint de grote zoektocht. De vele organisaties zeggen de mooiste vakanties aan te bieden voor de laagste prijs, totdat je beter gaat lezen en erachter komt dat je voor dat geld drie dagen in de winter terecht kunt. De kunst is om uit al die aanbieders de beste prijs te kiezen. Een uitdaging die behoorlijk wat tijd kan kosten, maar als je deze moeite er in steekt, heb je de mooiste vakantie voor de beste prijs. Vaak lijkt het alsof het niet mooier kan, maar kun je toch weer verrast worden. Hoe krijg je dit voor elkaar?

Luxe of niet?

Om steeds nieuwe en nog mooiere plekken te ontdekken is het belangrijk om niet aan een bepaalde locatie vast te houden, maar open te staan om nieuwe plekken te ontdekken. Juist de plaatsen waar je van tevoren weinig van verwacht, kunnen je enorm verbazen. Ook is het niet zo dat je vakantie duurder moet zijn om mooier te zijn. Natuurlijk is het afhankelijk van je behoefte aan luxe hoe duur je vakantie wordt. De plek waar je slaapt bepaald grotendeels hoe duur je vakantie is. Wanneer je budget niet ongelimiteerd is, is het een leuke uitdaging om de mooiste plekken te bezoeken zonder veel geld uit te geven. Hiervoor moet je dan soms wel bereid zijn om te kiezen voor iets minder luxe tijdens je verblijf. Kiezen voor een simpel ho(s)tel kan je veel geld schelen, en vaak neem je dan meer de tijd om de locatie te ontdekken. Als je verblijfplaats al een paradijs is, wordt de behoefte om verder te kijken minder sterk. Een minder mooie verblijfplaats kan er dus voor zorgen dat je een mooiere vakantie hebt.

Contact met de locals

Een andere aanrader is om je van tevoren goed in te lezen over je bestemming. Wanneer je weet wat er te doen is kun je je hierop voorbereiden en eventueel al een planning maken. Zo weet je zeker dat je de mooiste plekken bezoekt. Uiteraard hoef je je vakantie niet vooraf al helemaal op te vullen, maar als je weet wat je wil zien tijdens de vakantie is het wel fijn als je daar ook aan toe komt. Ook kan het heel veel opleveren om eens een gesprek aan te knopen met de locals, zij hebben vaak tips wat je zou moeten bekijken tijdens je vakantie. Locals kennen vaak mooiere plekken dan de reisgidsen, en vaak zijn die plekken ook minder toeristisch.

Voor een mooie vakantie binnen je budget is het dus van belang om je prioriteiten te bepalen, je goed in te lezen en contact te maken met de lokale mensen. Op die manier kun je op de mooiste plekken komen, ook als je budget niet zo groot is.

Reacties uitgeschakeld voor Geen groot budget, toch een mooie vakantie? Lees hier de tips