Inpakken-Tips-Wehearttravel
Reistips

Hoe kan ik zoveel mogelijk spullen meenemen?

Ga jij op vakantie en is het inpakken van je koffer altijd een drama? Wil je veel meer meenemen dan je kwijt kan? Dan heb ik hier 5 tips voor jou om je koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken en je kofferruimte maximaal te benutten. 

Tip 1: inpaklijstjes 

Een tip die misschien erg voor de hand liggend is, maar vaak niet wordt toegepast is het maken van een inpaklijst. Het is erg handig om eerst een inpaklijst te maken, voordat je begint met inpakken. Door een lijst te maken heb je een goed overzicht van wat er allemaal mee moet. Op deze manier vergeet je geen spullen en kun je ook niet te veel of te weinig inpakken.

Tip 2: pak zuinig 

Neem niet teveel mee. Dit klinkt erg logisch, maar toch nemen  veel mensen veel spullen mee die vervolgens niet gebruikt worden. Wees daarom ook tijdens het inpakken streng voor jezelf en vraag jezelf af of je het nodig hebt of aan gaat doen. Een overvol koffer is niet fijn en alleen maar onhandig. Stem daarom de kleding die je wilt meenemen af op het weer en het aantal dagen dat je op vakantie bent. Hierdoor heb je een lichter, netter koffer en bespaar je jezelf een hoop moeite. 

Tip 3: schoenencollectie 

Neem niet teveel schoenen mee. Schoenen nemen erg veel ruimte in beslag. Bepaal op basis van het soort vakantie, welke en hoeveel schoenen je nodig hebt. Daarnaast kun je in je schoenen kleine voorwerpen doen. Denk bijvoorbeeld aan sokken of ondergoed. Op deze manier bespaar je ruimte. 

Tip 4: de leesworm 

Het lezen van een boek op vakantie is heerlijk, maar boeken nemen erg veel ruimte in beslag en wegen ook nog eens erg veel. Een goed alternatief voor het meenemen van boeken is het gebruik van een E-reader. Het scherm van een E-reader kan worden aangepast zodat je ook in de zon of in bed kan lezen. Door het gebruik van een E-reader bespaar je veel ruimte en gewicht. 

Tip 5: rommel koffer 

Deze tip is vooral nuttig voor de mensen die na 1 dag al een rommelkamer hebben. Veel mensen kennen het wel. Ben je op zoek naar je slippers, liggen je slippers onderaan in je koffer en is je koffer direct een zooi. Dit kan je voorkomen, door de spullen die je veel gebruikt bovenaan te liggen, zodat je hier makkelijk bij kan. De spullen die je weinig gebruikt leg je onderaan in je koffer. 

Reacties uitgeschakeld voor Hoe kan ik zoveel mogelijk spullen meenemen?