Bestemmingen

Groepsreis met onbekenden? Zó bereid je je erop voor!

Ben je van plan om een groepsreis met onbekenden te maken? Zoiets kan heel spannend zijn, dus dan komen tips wel van pas! We hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij straks met een gerust hart aan een groepsreis kan beginnen. Ready for take-off? Daar gaan we dan!

Hoe vind je een geschikte groepsreis?

  1. Kies je land van bestemming. Wordt het een tropisch land of zoek je liever de sneeuw op? Heb je een klein budget, dan kun je ook makkelijk binnen Europa of zelfs binnen Nederland een geschikte reis vinden.
  2. Kijk goed welke activiteiten gepland staan. Kies voor activiteiten die het best bij je passen en waar je het meeste plezier uit haalt!
  3. Let op de duur van de reis. Voor veel mensen is een groepsreis van maximaal twee weken genoeg, maar voor bepaalde reizen staan drie of zelfs vier weken gepland. Drie weken kunnen lang duren als je geen aansluiting bij een groep vindt, dus als je voor het eerst op een groepsreis gaat, kun je beter eerst even van twee weken ‘proeven’.
  4. Sommige reisorganisaties geven een inkijkje in de groepssamenstelling. Wie gaat er mee op reis? Vaak zie je alleen het geslacht en de leeftijd, maar er zijn organisaties die met Facebook-groepen werken.
  5. Sommige groepsreizen hebben een intensief programma. Staan er veel sportieve activiteiten gepland? Zorg dan voor een goede conditie. Je wilt straks niet hijgend en puffend achter je groepsgenoten fietsen of klimmen!

De reis begint! Hoe overleef je de eerste kennismaking?

De eerste kennismaking met de groep is belangrijk. Je doet al eerste indrukken op en je leert de mensen kennen. Je ziet dan ook veel mensen al naar elkaar toe trekken. Sta hier echter niet teveel bij stil, maar ga knoop lekker een gesprekje aan met meerdere mensen en let op het volgende:

  1. Blijf zoveel mogelijk jezelf.
  2. Wees vriendelijk en blijf open-minded. Oordeel niet te snel over anderen, zeker niet in de eerste twee dagen, want sommige mensen kunnen over verrassende eigenschappen beschikken.
  3. Al meteen iemand gespot die vervelend gedrag vertoont? Een potentiële trouble-maker? Negeer dit gedrag en blijf vriendelijk. 

Ben je verplicht om met alles en iedereen mee te gaan?

Sommige mensen gaan de eerste avond al samen de kroeg in om hun leven onder het genot van een biertje te bespreken. Anderen zoeken niet snel toenadering en duiken meteen hun hotelkamer in. Tja, alles kan en alles mag. Het is tenslotte vakantie. Je hoeft ook niet met iedereen meteen een ‘klik’ te hebben: laat alles maar even zijn beloop, zeker tijdens de eerste dagen!

Mag je ook iets voor jezelf doen tijdens een groepsreis?

Natuurlijk doe je samen met anderen mee aan alle activiteiten, anders ging je niet voor een groepsreis. Aan de andere kant mag je je gerust ook eens terugtrekken als je daar behoefte aan hebt. Kijk of er eventueel andere activiteiten zijn die je alleen kunt doen, zoals een tripje naar een bepaalde stad of een wandeling in een zeker gebied. Pas wel op, want niet alle landen zijn even veilig voor alleengaande reizigers. 

Last, but not least: maak veel plezier!

Als je met de (meeste) groepsgenoten een goede klik hebt, dan ga je een stralende vakantie tegemoet. Is dat niet het geval? Probeer er dan toch het beste van te maken. Denk ook niet te veel na over groepsverbanden en richt je vooral op wat je vakantieland te bieden heeft. Vergeet dus niet om vooral veel plezier te maken!

Reacties uitgeschakeld voor Groepsreis met onbekenden? Zó bereid je je erop voor!