Geld-Sparen-Vakantie-Wehearttravel
Voorbereiding

Zo spaar je voor vakantie

Geld sparen zodat je een mooie reis kunt maken: iets wat je waarschijnlijk graag wil maar misschien niet zo makkelijk lukt. Want er hangen zoveel leuke kleren in de winkel, je kunt zoveel verschillende lekkere koffies kopen en er zijn nog ontelbaar veel leuke restaurantjes die je uit wil proberen met je beste vriendin. En ja, geld sparen schiet er dan al snel een beetje bij in terwijl reizen best nog wat geld kan kosten. Als dit jou bekend voorkomt, zijn deze tips speciaal voor jou!

Houd een doel voor ogen

Sparen wordt veel makkelijker als je daadwerkelijk iets hebt om voor te sparen. Bedenk daarom een doek waar jij geld voor opzij wil zetten. Daarmee bedoelen we, welke bestemming gaat de reis heen, hoe lang ben je van plan weg te gaan en welk budget wil je daar uiteindelijk voor hebben gespaard. Wanneer je een vast bedrag voor ogen hebt kun je een plan opstellen en daardoor zul je waarschijnlijk makkelijker het doel bereiken.

Betaal met contant geld

Uit een onderzoek van de universiteit van Toronto blijkt dat we veel minder geld uitgeven wanneer we het geld daadwerkelijk zien dan wanneer we onze pinpas gebruiken. Wanneer je met je pinpas betaalt, hecht je minder waarde aan geld en daardoor geef je sneller meer geld uit. Tip: bedenk aan het begin van de week of maand hoeveel geld je die periode uit wil geven, pin dat bedrag en stop het geld in je portemonnee. Je mag die week of maand alleen dat geld uitgeven. Zo voorkom je dat je impulse aankomen doet die je eigenlijk niet nodig hebt.

Een tweede leven

Ik vind het zelf altijd lastig om kleren weg te doen die ik niet meer draag. Ik denk dan altijd dat ik ze misschien ooit nog wel ga dragen. Maak ik weet zelf eigenlijk ook wel dat dit niet gaat gebeuren. Daarom heb ik voor mezelf de regel als ik na twee keer mijn kast opruimen hetzelfde kledingstuk zie die ik in de tussentijd nog niet heb gedragen, hij weg moet. Ik verkoop hem dan via marktplaats of United Wardrobe.

Automatisch sparen

Weet jij gewoon dat je bovenstaande dingen toch niet gaat doen en zakt je de moed al in de schoenen? Wacht! Je kan jezelf namelijk heel makkelijk dwingen om te sparen met automatisch sparen. Stel in de app van je bank in dat er elke maand een x aantal euro’s van je lopende rekening naar je spaarrekening wordt overgemaakt. Dit bedrag kan zo hoog zijn als je zelf wilt. Succes gegarandeerd!

Reacties uitgeschakeld voor Zo spaar je voor vakantie