Wehearttravel-Tips-Vriendinnen-Vakantie
Reistips,  Voorbereiding,  Vrienden

Voor het eerst op vakantie met je vriendinnen: zo pak je het aan

Op vakantie met vriendinnen is superleuk en de kans is groot dat je de tijd van je leven gaat hebben. Toch kan het zijn dat het niet helemaal loopt zoals je van te voren had gedacht en jullie bijvoorbeeld veel ruzie of onenigheid hebben met elkaar. Erg zonde, want dit is vaak heel goed te voorkomen. De volgende tips helpen je dit te voorkomen!

1. Praat over je verwachtingen

Als er iets is waardoor er vaak ruzies ontstaan op vakantie met vriendinnen, dan is dat wel door verschillende verwachtingen. Denkt vriendin A bijvoorbeeld dat jullie elke dag gaan stappen, vriendin B dat jullie elke dag vroeg opstaan voor de nodige portie sightseeing en denk jij dat jullie de hele dag op het strand gaan liggen, dan is er al snel een probleem. Praat daarom van te voren even over jullie verwachtingen, zodat jullie alvast een compromis kunnen sluiten. Zo kom je op vakantie niet voor onverwachte verrassingen te staan.

2. Houd in je achterhoofd dat jullie niet precies hetzelfde zijn

Het is natuurlijk super leuk als jullie allemaal van het strand houden, hetzelfde eten lekker vinden en dezelfde activiteiten willen ondernemen, maar dat is waarschijnlijk niet zo. En dat is ook zeker niet erg. Je bent nou eenmaal met een groep op vakantie en als je je daarop instelt, weet je dat je af en toe iets moet doen dat je zelf niet gekozen zou hebben. Maar misschien vind je dat wat je ander niet had gedaan wel super leuk en wordt je horizon daardoor verbreed. Een andere optie is om tijdelijk even op te splitsen. Jullie hoeven echt niet 24/7 alles met z’n alle te doen.

3. Bedenk van te voren hoe al je vrienden zijn

Misschien heb jij wel een vriendin die ‘s ochtends altijd super lang bezig is met haar haar en make-up. Meestal weet je dit al wel voordat jullie samen op vakantie gaan, omdat zij bijvoorbeeld voor het stappen ook lang bezig is. Je kan je dan gaan irriteren en zeggen dat ze op moet schieten, maar je kan hier ook slim mee om leren gaan. Spreek bijvoorbeeld af dat zij als eerste gaat douchen en wanneer jij dan onder de douche staat, kan zij alvast beginnen aan haar haar en make-up. Scheelt je een hoop frustratie en wachttijd.

4. Bedenk ook hoe je zelf in elkaar steekt

Niet altijd even makkelijk om toe te geven, maar de kans is erg groot dat je zelf ook een eigenschap hebt die wat minder leuk is. Heb je bijvoorbeeld best wel een ochtendhumeur als ik net wakker ben. Mocht jij dit ook hebben, dan kan het een goed idee zijn om je vriendinnen hierover in te lichten. Zo weten zij dat je niet boos op hen bent, maar dat je nou eenmaal niet zo vrolijk bent in de ochtend. Zo kunnen jullie er hopelijk samen om lachen en ontstaan er geen ruzies of misverstanden.

Reacties uitgeschakeld voor Voor het eerst op vakantie met je vriendinnen: zo pak je het aan