wehearttravel tips voor ultieme vakantie
Reistips

Tips voor de ultieme vakantie

Zodra het in Nederland begint te vriezen, stromen de vroeg boek acties je mailbox in. Het ene plaatje nog aantrekkelijker dan de andere, witte stranden, palmbomen en veel zon. Het ultieme gevoel komt al boven. Eenmaal aangekomen op bestemming blijken de foto’s vaak mooier dan de werkelijkheid. Reisorganisaties zullen altijd de mooiste foto’s vanuit de beste hoeken laten zien, hoewel dit niet altijd juist blijkt te zijn.

De belangrijkste tips om op te letten bij het uitzoeken van jouw droomvakantie zijn als volgt:

  • Bekijk de aangeboden locatie altijd op meerdere websites, op deze manier kan het zijn dat je dezelfde reis bij een andere aanbieder goedkoper kunt boeken.
  • Lees reviews, reisorganisaties laten alles perfect lijken, maar de mening van vakantiegangers is eigenlijk veel waardevoller, probeer ook altijd reviews te lezen op meerdere websites. Reisorganisaties laten het liefst geen negatieve reviews zien, probeer hier doorheen te kijken. Naast reviews over de locatie, is het ook fijn om een idee te hebben van de omgeving, hoe zijn de mensen, hoe is het eten in de regio en wat kun je er allemaal zien. Vaak zijn al vele mensen je voor gegaan en ook al is iedereen anders, het lezen van de reviews geeft over het algemeen een goed beeld van de sfeer van de locatie.
  • Maak gebruik van Google Street view, dit geeft je een beeld van de omgeving, dit zorgt er ook voor dat je zeker weet dat jouw bestemming bestaat, er is niks zo vervelend als op je bestemming aankomen en dat het dan blijkt dat je hotel nog gebouwd moet worden.
  • Ga af op je gevoel, lijkt een aanbieding te mooi om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo, op de beste locatie zitten voor de laagste prijs is vaak niet mogelijk, laat je dus niet teveel leiden door de mooie plaatjes.

Begin van de pret

Eenmaal een mooie vakantie geboekt? Het aftellen kan beginnen. Wanneer je bovenstaande tips gebruikt hebt, is de kans dat je voor een verassing komt te staan vele malen kleiner. Dit maakt dat de voorpret zorgelozer zal zijn, je hebt ten slotte goede research gedaan.

Voordat je vertrekt is het altijd leuk om wat meer te weten te komen over de omgeving waar je naartoe gaat, van de meeste regio’s zijn boekjes te koop met de belangrijkste informatie en bezienswaardigheden, op internet is er natuurlijk ook van alles te lezen. Wanneer je vooraf een idee hebt van de sfeer, cultuur en gebruiken van je bestemming, zul je optimaal kunnen genieten van je vakantie. Zorg dat je vooraf ook een idee hebt wat voor weer je kunt verwachten en of je extra kleding mee moet nemen voor bijvoorbeeld het bezoeken van tempels, moskeeën en dergelijken.

Vergeet niet te genieten

Wanneer je met al het bovenstaande rekening houdt, kan er eigenlijk niks meer mis gaan. Het genieten kan gaan beginnen, wanneer er toch iets tegenvalt, probeer dan toch om vooral te genieten. Je vakantie is je ontspanning die je nodig hebt om daarna weer een jaar aan de slag te gaan, laat je daarom niet door kleinigheden uit het veld slaan. Ga goed voorbereid op vakantie en eenmaal aangekomen, geniet!

Vergeet alleen niet om een goede reisverzekering af te sluiten!

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor de ultieme vakantie