Budget We Heart Travel
Reistips

Op reis met een budget

Op vakantie voor weinig geld, dat wil toch iedereen? Want ondanks dat vliegtickets steeds goedkoper worden, komen er altijd kosten bij voor verblijf, vervoer, eten en drinken en activiteiten. Maar met een goede voorbereiding en deze tips kun je maximaal genieten op reis en geef je ook nog eens zo min mogelijk uit. Dat wil iedereen natuurlijk!

1. Goedkope landen en steden

Polen, Albanië of montenegro zijn misschien niet de eerste landen waar je aan denkt, maar je gaat er wel voordelig heen op vakantie. Ook in deze landen vind je strand, zon, cultuur, lekker eten en vriendelijk locals. Laat je gewoon verrassen! Wil je met een klein budget op stedentrip? Kies dan voor alternatieve steden. Valencia in plaats van Barcelona, Straatsburg in plaats van Parijs, Bologna in plaats van Rome en Padua in plaats van Venetië.

2. Vrijwilligerswerk op werkvakantie

Werkvakanties of vrijwilligerswerk zijn vooral populair onder jongeren of studenten, maar het is zeker ook geschikt voor oudere. Je werkgever zorgt vaak voor onderdak, eten en drinken. dat bespaart natuurlijk een hoop. Niet alleen staat vrijwilligerswerk in het buitenland goed op je cv, je leert ook meer van de wereld, je maakt nieuwe vriendschappen voor het leven en je leert in een mum van tijd misschien wel een nieuwe taal.

3. Pas op een kasteel

Klinkt slapen in een hostel boven een druk café of een hut in een afgelegen bos een totale nachtmerrie? Dan is dit misschien wel iets voor jou. Passen op een klein kasteel of chateau. De wereld zit vol met eigenaren die opzoek zijn naar iemand om hun landgoed en kasteel in de gaten te houden wanneer ze zelf op vakantie zijn.

4. Hou het dichtbij

Prachtige natuurgebieden, betoverende steden en mooie stranden zijn dichterbij dan je denkt. Ga bijvoorbeeld eens op stedentrip in een van de dorpen of steden in Nederland. Bezoek de prachtige stranden of ga lekker wandelen in een Nederlands natuurgebied. Of misschien een weekendje weg in België of een stedentrip in Duitsland. Berlijn of Keulen zijn leuke steden waar je je prima een weekend kan vermaken, zonder natuurlijk veel geld uit te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos!

5. Ontwijk het hoogseizoen

Deze lijkt misschien voor de hand liggen, maar het is wel een belangrijke tip om rekening mee te houden. Ontwijk het hoogseizoen. Als je kinderen hebt die naar school gaan ben je gebonden aan schoolvakantie. Dan is het natuurlijk een stuk lastiger, maar als het even kan, reis dan buiten het hoogseizoen. Je kunt ook gaan voor een goedkope lastminute.

6. Leef als een local

Wil je een zo goedkoop mogelijke vakantie? Leef dan zo min mogelijk als een toerist en zoveel mogelijk als een local. Eet dus in een steegje, vermijd de toeristenbussen, gebruik het openbaar vervoer en maak nieuwe vrienden. Maak het nog leuker door bij locals te slapen. Er zijn verschillende sites die dit aanbieden. Op deze manier krijg je vaak de leukste insider tips over de bestemming en je leert op die manier ook een beetje de taal.

Reacties uitgeschakeld voor Op reis met een budget