we heart travel auto huren
Reistips

Goedkoop een auto huren? Zo doe je dat

Wil je op vakantie een auto huren, maar wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Of je nu een auto wil huren in Spanje, Afrika of Amerika, er zijn een paar tips die altijd werken. Het huren van een auto is zo geregeld maar de keuze uit verschillende auto’s en aanbieders is enorm. Soms lijkt een bepaalde huurauto heel goedkoop maar als je iets beter naar de voorwaarden kijkt, blijken er toch wat addertjes onder het gras te zitten. Om je te helpen zo goedkoop mogelijk een auto te huren, hebben we hier een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Kies je ophaal- en inlevertijdstip slim

Wanneer je een auto wil huren is het handig om te weten dat je een auto per dag huurt. Je kan bij het zoeken invullen hoe laat je de auto wil ophalen en inleveren maar zorg dat je slim gebruik maakt van die 24 uurs regel. Stel je haalt de huurauto op om 10 uur en levert hem in om 11 uur de dag erna. Dan zal je moeten betalen voor 2 dagen. Dat ene extra uurtje kost je dus veel extra geld.

Welke auto past bij de reis?

De goedkoopste huurauto is niet altijd het goedkoopste in het gebruik. Wanneer je bijvoorbeeld door de bergen gaat rijden, kan je beter kiezen voor een auto die daarbij past in plaats van dat hele goedkope kleine autootje. Uiteindelijk zal je in de bergen namelijk meer benzine verbruiken met die kleine auto. Ga je van stad naar stad reizen? Kies dan wel voor de kleine auto.

Let goed op de kleine lettertjes

Bij het huren van een auto komen allerlei voorwaarden kijken die soms een groot verschil kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan het aantal vrije kilometers dat is inbegrepen en hoeveel je moet betalen voor extra kilometers. Daarbij wil je vast ook weten of de verzekering bij de prijs inbegrepen is of dat je hiervoor extra moet bijbetalen. Andere zaken om rekening mee te houden zijn de borg en wat een extra bestuurder zou kosten.

Boek ruim op tijd

Een andere belangrijke regel bij het huren van een auto is dat je het beste zo vroeg mogelijk kan boeken. Zeker wanneer je lekker goedkoop uit wil zijn. Wacht je te lang dan zijn de goedkoopste auto’s vaak al weg. Dat moet je natuurlijk niet hebben!

Gebruik vergelijkingssites

De beste tip van allemaal is misschien wel om een vergelijkingssite te gebruiken. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer en daardoor kost het zoeken naar een goedkope huurauto veel tijd. Een voorbeeld van zo’n site is rentalcars. Hier kan je makkelijk alle aanbieders op jouw reisbestemming met elkaar vergelijken en alle belangrijke voorwaarden staan duidelijk aangegeven. Je hoeft dus niet bang te zijn voor addertjes onder het gras. Een ander voordeel is dat je jouw reservering hier vaak tot 48 uur van te voren nog gratis kan annuleren of wijzigen. Ideaal dus!

Reacties uitgeschakeld voor Goedkoop een auto huren? Zo doe je dat