we heart it backpacken beginners
Backpacken

Backpacken voor beginners

Je hoort jongeren vaak over hun avonturen die ze meemaken tijdens het backpacken. Ze gaan dan op reis met enkel en alleen een rugzak en proberen alles zo goedkoop mogelijk te houden. Klinkt allemaal heel leuk allemaal! Maar waar moet je beginnen?

Kies een bestemming

Alle bestemmingen hebben hun eigen karakter en daar hangt natuurlijk ook een ander prijskaartje aan. Wil je gaan voor een goedkope reis? Dan kom je terecht in Azië en Midden-Amerika. Landen als Thailand en Nicaragua zijn de perfecte bestemmingen voor je eerst reis. Naast de goedkope prijzen, kun je jezelf gemakkelijk verplaatsen in deze landen. Je betaald voor een hostel maar een paar euro en voor een ritje met de trein of bus betaald je vaak maar een tientje. Heb je een groter budget en wil je het meteen goed doen? Dan kun je kiezen voor Afrika of Latijns-Amerika. Voor een iets hogere prijs kun je namelijk backpacken in prachtige landen als Costa Rica en Zambia. Het geld is het zeker waard want deze twee landen worden gezien als de mooiste backpack landen ter wereld.

Oriënteren

Weet je inmiddels waar je naartoe wilt? Ga dan naar de bibliotheek of winkels voor de reisgids van jouw bestemming. Er zijn talloze reisgidsen. Allemaal geven ze verschillende informatie met een andere kijk op de bestemmingen. Daarnaast bestaan er ook gidsen speciaal voor backpackers. Zo kom jij precies te weten waar je moet eten, waar de beste hostels zitten en hoe het openbaar vervoer werkt.

Boek de vlucht!

Wanneer je alle ins and outs van de bestemming weet, kun je op zoek gaan naar een vlucht. Je weet nu als het goed is waar je reis begint en eindigd. Hier kun je natuurlijk rekening mee houden met het boeken van de juiste vlucht. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen geen vlucht terug te boeken. Op deze manier kun je het vrije gevoel van het backpacken pas echt letterlijk nemen! Dan kun je zelf weten wanneer je terug gaat. Daarnaast heb je bij verschillende backpack routes ook binnenlandse vluchten nodig. Voor een paar tientjes kun je deze vaak ook online boeken.

Vaccinaties

Nu je je vliegtickets hebt geboekt, kun je niet meer terug! het komt nu allemaal wel erg dichtbij, maar je kunt natuurlijk niet gaan voordat je jezelf hebt gevaccineerd. Vaccinaties kosten ongeveer 50 euro en kun je halen bij de GGD.

Inpakken

het begint natuurlijk met een backpack. Kies daarna jouw bagage zo licht mogelijk uit. Kleding, hangmat boeken. Het zijn allemaal extra kilo’s die je straks veel zult gaan dragen. Is die make-up doos nou echt nodig? De kans is groot dat je onderweg ongebruikte bagage zult achterlaten. Begin daarom op tijd met inpakken en zorg ervoor dat je er goed over nadenkt. Zo kom je er niet op het laatste moment achter dat je nog van alles in huis moet halen.

Reacties uitgeschakeld voor Backpacken voor beginners