Backpacken,  Reistips

4 voordelen van een groepsreis naar het buitenland

Er zijn heel veel verschillende manieren om op vakantie te gaan. Je kan met je familie op vakantie, in je eentje gaan backpacken of met een groepsreis meegaan. Iedere manier van reizen heeft natuurlijk haar voor en nadelen, zo ook de groepsreis. In dit artikel lees je 4 voordelen van een groepsreis naar het buitenland.

Gezelligheid

Saai zal een groepsreis nooit zijn. Omdat je samen met een groep van 15-20 anderen reist is er altijd wel iemand om mee te praten. Bij veel groepsreizen ligt de nadruk duidelijk op het samen doen van alle activiteiten. In de meeste gevallen bestaan deze 15-20 mensen uit allemaal mensen die elkaar niet kennen. Het is dus voor iedereen spannend of het gaat klikken. De ervaring leert dat er altijd wel minimaal 1 iemand tussen zit waar het mee klikt tijdens de reis. Een groot voordeel van de groepsreizen is dus de gezelligheid die er bij komt kijken. 

Veiligheid

Veiligheid is misschien niet een voordeel waar je direct aan dacht. Het is alleen zo dat er veel landen in de wereld zijn die nog steeds best wel gevaarlijk zijn. Wanneer je in je eentje zou gaan backpacken in zo’n gevaarlijk land is dit natuurlijk redelijk gevaarlijk. Het voordeel van een groepsreis is dat je met meerdere mensen bent en dus minder een doelwit. Wanneer je dus een gevaarlijk land wilt gaan bezoeken overweeg dan een groepsreis in plaats van in je eentje te gaan backpacken. 

Prijs

Een groepsreis is een stuk goedkoper dan wanneer je er alleen op uittrekt. Dit verschil zit hem vooral in de accommodaties. Wanneer je alleen op pad bent moet je vaak voor een tweepersoonskamer betalen omdat er nu eenmaal geen eenpersoonskamers zijn. Bij een groepsreis hoeft dit niet omdat je met meerdere mensen bent. Je kunt de kosten dus splitsen. Ook krijg je als groep vaak groepskortingen voor uitjes en attracties. Tot slot wordt de kostenpost vervoer minder omdat je de kosten van een taxi door meerdere personen kan delen. Volgens schattingen is een groepsreis 30 % goedkoper dan een individuele reis. 

Ervaring

De ervaring tijdens een groepsreis is beter. Wanneer je bij een mooi punt aankomt heb je een gids bij die mooie verhalen en achtergrondinformatie heeft bij het punt. Dit zorgt ervoor dat je meer informatie binnenkrijgt wat je ervaring beter zal maken. Wanneer je een ervaren gids hebt zal hij je waarschijnlijk ook meenemen naar restaurants en stranden die alleen bekend zijn onder de lokale bevolking. Dit zal je een echt beeld geven van het land en een mooie ervaring aan je reis toevoegen

Reacties uitgeschakeld voor 4 voordelen van een groepsreis naar het buitenland