Bestemmingen

Cozumel – Het Mexicaanse paradijs

Het eiland Cozumel ligt 19 kilometer van de kust bij Playa del Carmen. Het is een paradijs voor duikliefhebbers en zonaanbidders. Het eiland is voornamelijk bekend geworden door de ontdekkingsreiziger Jacques Cousteau die het eiland bekend heeft gemaakt als geweldige duikplek. Het is een relatief groot eiland, 47 kilometer lang en 15 kilometer breed. Het bevat aan de westkust veel mooie exotische zandstranden. Daarnaast wordt het strand veel bezocht door grote cruiseschepen. Dit komt doordat Cozumel een belastingvrije zone is.

Bereikbaarheid

San Miguel de Cozumel is makkelijk te bereiken door middel van de veerboot. Deze vertrekt elk uur vanuit Playa del Carmen en doet er ongeveer 40 minuten over. Eenmaal aangekomen op het eiland staan er overal taxi’s klaar die je naar alle kanten van het eiland kunnen brengen.

Resorts

Over de kwaliteit van het verblijf op het eiland hoef je je geen zorgen te maken. De resorts zijn stuk voor stuk waanzinnig luxe. Vanuit de meeste resorts loop je zo het strand op. Deze resorts zijn meestal all inclusive. Veel mensen maken zich dan zorgen over de kwaliteit van het eten. Hierover hoef je je in de resorts op Cozumel absoluut geen zorgen te maken. Het eten wordt continu ververst en is van goede kwaliteit. Daarnaast liggen de resorts midden in de natuur. Er lopen dan ook veel dieren rond, wat geweldig is voor de echte natuurliefhebbers.

Duiken en snorkelen

Waar het eiland bekend om staat zijn de mooie plekken om te duiken. Deze plekken bevinden zich voor de zuidwestkust van Cozumel, in het Palancarrif. Dit rif bevat prachtige koraaltuinen en onderwatergrotten. Het is een bekende trek plek voor duikers, die hier dan ook vanuit de hele wereld speciaal voor naartoe komen. Het water is glashelder en bevat vele tropische vissen in alle mogelijke kleuren. Daarnaast zijn er veel zeeschildpadden te spotten. Een werkelijk paradijs dus voor de echte duik liefhebbers.

Reacties uitgeschakeld voor Cozumel – Het Mexicaanse paradijs