Bestemmingen,  Reisinspiratie,  Reistips

De beste biersteden van Europa

Laten we eerlijk zijn, mannen houden van bier. En omdat wij van bier houden gaan we graag naar een plek waar goed of goedkoop bier te vinden is. Om die reden hebben wij een lijst opgesteld met steden die je moet bezoeken als je de ultieme bierervaring wilt beleven.

Praag, Tsjechië

Bier uit Praag is lekker, maar vooral goedkoop! Zo is het de goedkoopste bier te vinden in Praag, het is namelijk bijna altijd het goedkoopste drinken die je in een restaurant of bar kunt vinden. Zelfs goedkoper dan een cola of water! De Tsjechen houden erg van bier. Daarom is het bier niet alleen goedkoop, maar ook lekker. Er zijn veel verschillende soorten bier te vinden en je kan zelfs enkele bierbrouwerijen bezoeken in het centrum.

Brugge, België

Als je aan speciaalbier denkt, denk je aan Brugge. De Vlaamse stad zit vol met barretjes, brouwerijen en kroegen waar je een groot assortiment aan speciaalbier kan vinden. Buiten al het bier om is het ook een mooie stad met veel historie, en lekker dichtbij vanuit Nederland! Als je er heen gaat moet je zeker een bezoek brengen aan Brouwerij De Halve Maan, ook wel bekend als Brugse Zot. Dit is een kelder met een groot scala aan bieren.

München, Duitsland

We weten allemaal dat Duitsers van bier houden, maar in München leven ze voor bier. De zes belangrijkste brouwerijen van de stad produceren zo’n 158 miljoen liter bier per jaar. Dit zijn ook de brouwerijen die jaarlijks het Oktoberfestbier verzorgen. Als je een kans hebt om München te bezoeken tijdens de Oktoberfeesten moet je dat zeker doen. Als je er een andere keer heen gaat moet je zeker de Biergarten bezoeken.

Dublin, Ierland

Het bekendste bier uit Ierland is natuurlijk Guinness. Maar de Ieren houden van nog veel meer soorten bier! Zo zijn er ruim 800 pubs in Dublin met ieder zijn eigen sfeer, bier en andere kwaliteiten. Ook kan je de oude brouwerij van Guinness bezoeken, wat ooit de grootste brouwerij ter wereld was. Als je een leuk, ontspannend avondje wilt moet je ‘The Black Sheep’ bezoeken waar je kan genieten van live muziek en comedy avonden.

Voor meer leuke stedentrips of andere vakantiebestemmingen moet je bij travelfans.nl zijn.

Reacties uitgeschakeld voor De beste biersteden van Europa