Goedkope-Vakantie-Wehearttravel
Reistips

Hoe boek ik zo goedkoop mogelijk een vakantie?

Op vakantie gaan is super leuk, maar vaak ook erg duur. Het geld dat je nodig hebt voor je vakantie, daar moeten veel mensen vaak lang voor sparen. De meeste vakanties zijn eenmaal niet zo goedkoop. Daarom wil je een leuke vakantie boeken, maar niet meer geld betalen dan nodig. Om je droomvakantie zo goedkoop mogelijk te maken zijn er een aantal tips die nuttig voor jou kunnen zijn om niet meer geld uit te geven dan nodig.

Tip 1: boek op tijd je vakantie

Als jij naar een specifieke bestemming op vakantie wilt, of wanneer je aan vakantie gebonden bent, is het belangrijk om al op tijd je vakantie te boeken. Als jij in de zomervakantie op vakantie wilt gaan, dan kan je het beste je vakantie boeken in januari of februari. In deze maanden bieden de reisorganisaties mooie prijzen aan voor vakanties. Houdt wel rekening met het feit dat de vroegboekkortingen per land verschillen. Maakt het voor jou niet zoveel uit waar je heen gaat op vakantie en wanneer? Dan kan je beter kiezen voor de last-minutes in plaats van de vroegboekkortingen. 

Tip 2: vermijd de weekenden

Wanneer je van plan bent om een vakantie te boeken, boek dan je vakantie op een doordeweekse dag. In het weekend een vakantie boeken is duurder dan een vakantie doordeweeks boeken. Dit komt doordat de meeste mensen vaak in het weekend boeken, waardoor het doordeweeks boeken van een vakantie voordeliger is. Uit onderzoek van de consumentenbond is gebleken dat je vakantie boeken op dinsdagmiddag het voordeligst is. Niet alleen het boeken van een vakantie doordeweeks is goedkoper, maar ook vertrekken is door de weeks voordeliger. De reden hiervoor is dat de meeste mensen het liefst in het weekend vertrekken en ook in het weekend terugkomen. Hierdoor zijn de vliegtickets voor doordeweeks reizen goedkoper. 

Tip 3: kies een goedkoop land

Je kan een vakantie zo duur maken als je zelf wilt. Maar om de vakantie niet al te duur te maken, kun je kiezen voor goedkoop land. Wil jij je vakantie het liefst doorbrengen in Europa? Kijk dan eens naar vakanties in Kroatië, Slowakije of Polen. Ook Portugal, Spanje en Griekenland zijn door de crisis het redelijk goedkoop geworden. Landen zoals Noorwegen en Zweden kan je beter vermijden als je een niet al te dure vakantie wilt. 

Heb je iets meer budget voor een vakantie en ben je op zoek naar een vakantieland ver weg van Nederland? Dan zijn Thailand en Indonesië landen om te overwegen. Hier is het verblijf erg goedkoop en eten en drinken kost ook weinig geld. 

Reacties uitgeschakeld voor Hoe boek ik zo goedkoop mogelijk een vakantie?