Bestemmingen,  Reisinspiratie,  Reistips

Tips voor reizen naar IJsland

Dat je naar Ijsland moet reizen staat vast, het is daar prachtig. Omdat het zo groot is en er maar weinig mensen wonen, is er overal onaangetaste natuur die voor prachtige foto’s en adembenemende uitzichten kan zorgen.

Gletsjers

Ijsland bestaat voor meer dan een tiende uit gletsjers. Onder andere de grootste gletsjer van Europa bevindt zich in Ijsland. Gletsjers zijn prachtig om te zien, vooral als ze nog actief zijn. Actieve gletsjers zijn er in Ijsland genoeg en je moet er zeker een opzoeken.

Zwarte stranden

Normaal bestaan stranden uit zand, wat ontstaan is uit versleten kiezels etc.. Sommige stranden in Ijsland zijn daarentegen ontstaan uit versleten vulkanen en vulkaanstenen, waardoor ze zwart zijn in plaats van ‘’zandkleurig’’. Dit is werkelijk waar prachtig om te zien, omdat het contrast tussen het zwarte strand en het azuurblauwe water zo groot is. 

Noorderlicht

De meeste mensen kennen het noorderlicht alleen van films of foto’s, maar in Ijsland kun je het echte noorderlicht zien. Onder de bevolking en gidsen is bekend waar dat kan en die zullen je er dan heenwijzen. Dan moet je wachten en hopen dat je het gaat zien, want het is nooit een zekerheid. Als je het dan ziet dan zul je verblind zijn door de schoonheid van het licht. Een gordijn van verschillende kleuren licht ontstaat en tovert de donkere nachtlucht om in iets prachtigs.

Hot springs

Iets wat anders is dan zien, de hot springs moet je voelen. Er zijn door de vulkanistische ondergronden meren die heet zijn in plaats van koud. Deze meren zijn perfect voor een middag zwemmen en even lekker relaxen. Het zijn eigenlijk jacuzzi’s die gemaakt zijn door de natuur. 

Natuur

Je hoeft niet per se iets prachtigs in de natuur op te zoeken, de hele natuur is namelijk prachtig in Ijsland. Het is maar zelden dat je door de natuur loopt in Ijsland en ziet dat er al ooit mensen geweest zijn. Her en der is een bruggetje gebouwd om je te helpen, maar het is er zo rustig en onaangetast dat je er dagen rond zou kunnen lopen om lekker tot rust te kunnen komen.

Reacties uitgeschakeld voor Tips voor reizen naar IJsland